10 december 2012

Fiji


De afgelopen tien dagen hebben we vakantie gevierd op Fiji, een eilandengroep in de Stille Oceaan. Op Nananu-i-Ra, een klein eilandje ten noorden van het hoofdeiland, vonden we een leuk huisje in een tropische tuin grenzend aan een rustig strandje met overhangende palmen, hangmatten, een turquoise zee en een koraalrif voor de deur. We hebben voor de verandering eens een keer heerlijk uitgerust, veel gelezen, gesnorkeld en gewandeld over groene heuvelruggen naar verlaten stranden.

Omdat het hier nu regentijd is, hadden we gekozen voor een eilandje in het noorden, waar het nu beter weer zou moeten zijn. En dat was gelukkig inderdaad het geval. We hebben veel zon gehad, tropische temperaturen, slechts een enkele bui en dat alleen 's avonds of 's nachts. Wel waaide het vaak stevig.

De mensen op Fiji zijn erg vriendelijk en vrolijk. Direct uit het vliegtuig werden we al verwelkomd met een muzikale serenade door een zanggroepje in Hawaï-shirts met bloemen in het haar. Overal word je begroet met een vrolijke lach en wordt er 'Bula' geroepen, de lokale groet. De mensen zijn erg behulpzaam en maken graag een praatje. Na de standaard vraag waar we vandaan komen, is de reactie altijd: 'Ooh, so far away from home!'.

Ook hier begint de kerst duidelijk te naderen, we zien kerstbomen en kerstversieringen en horen af en toe een kerstliedje voorbijkomen. Maar het blijft toch een beetje lastig om bij een temperatuur van ruim 30 graden tussen de palmen en tropische bloemen een kerstgevoel te krijgen. We gaan kijken of dat op Tasmanië beter lukt, want daar gaan wij de kerstdagen doorbrengen.

Vanaf Fiji wensen we jullie allemaal hele gezellige feestdagen en een werelds 2013!